Říká se, že čím více z pěti základních chutí (sladká, slaná, kyselá, hořká, umami) máte obsažených v jednom jídle, tím více vás pokrm uspokojí. Věřte tomu nebo ne, ale na mě to zaručeně funguje. Tak to dnes vyzkoušejte se mnou!
Tato zálivka je velice jednoduchá. Navíc vám stačí jen malá mistička a lžička na rozmíchání. Žádné mixování ani předpříprava a do tří minut jste hotoví. Já jsem si tuhle zálivku tak oblíbila, že ji na saláty (i ty přílohové) používám aktuálně skoro každý den. Skvěle se hodí k listové zelenině, kterou krásně doplní. Mějte na paměti, že tato zálivka je velmi koncentrovaná, proto se nelekejte její výrazné chuti. V dostatečně velkém množství salátu se její chuť zjemní a dá vyniknout všem ingrediencím. Už se mi zase sbíhají sliny, tak jdeme na to.
TIP: Tamari i shoyu jsou tradiční sojové omáčky. Zatímco tamari má plnější a výraznější chuť, shoyu je jemnější avšak obsahuje lepek. Pokud tedy máte alergii na lepek, použijte omáčku tamari.
Vaše
I.❤