Regener intro



Vítej v nové, speciální sekci receptů na potréninkové regenery! Jestli jsi výkonnostní sportovec a máš své tělo rád, jsi tady na tom nejsprávnějším místě. Nakrm svaly, poděkují ti!


Jestli mě sleduješ déle, víš, že jsem vyrostla mezi sportovci. Rodiče mě ke sportu vedli už od plínky, na lyžích jsem stála dřív, než jsem uměla pořádně chodit, do bazénu mě (i přes mou počáteční nelibost) házeli už od školky a po pár letech gymnastiky mě pro dobro mého pohybového aparátu šoupli do atletického oddílu. Tenkrát ještě nikdo nepřikládal stravě ve sportu takovou váhu a tak jediné, co jsme občas od trenéra slyšeli, bylo: "děcka, a doma si dejte pořádnou nálož karbohydrátů." Jo, kdybychom tak bývali ve svých dvanácti letech věděli, co to ty karbohydráty vůbec jsou. :D

Po několika letech zdravotních komplikací, které se se sportem dost zásadně vylučovaly, jsem se totální náhodou dostala znovu mezi sportovce, tentokrát v roli kuchařky, to když jsem poprvé v roce 2017 odjela vařit pro bandu cyklistických nadšenců na jejich soustředění v Toskánsku pod záštitou konceptu Ivana Rybaříka - Čistý sport. Tam jsem se naučila základní tajemství perfektního regeneru, které vám sice neprozradím, ale je ukryto ve všech recepturách, které tady najdeš.

Letos (2018) jsem do Toskánska s Čistým sportem odjela znovu, tentokrát na měsíc a navíc ještě vyjma cyklistů nakrmit na prvním turnusu i třicítku utramaratonců pod hlavičkou Trailcamps Honzy Dušánka. Moje regenery kluky (a i těch pár holek) v Toskánsku tak bavily a chutnaly jim, že mi ještě několik týdnů po jejich odjezdu z kempu chodily zprávy s dotazy na složení, že by si je chtěli taky namixovat. A tak tahle sekce vlastně vznikla. No a když si dáš dvě a dvě dohromady s mou osobní výzvou #dosvatbyveformesif, bude ti už určitě jasné, proč mě tahle zkušenost nenechala chladnou. Hned po příjezdu jsem se proto obula i do vlastních tréninků, abych mohla chuťové i regenerační vlastnosti těchto receptur okusit na vlastní kůži a dát ti tak to nejlepší.




Nejenom proto, že jsem s nima pracovala v Toskánsku, ale taky hlavně proto, že jsou podle mě jednoduše nejlepší, používám ve všech svých rege receptech proteiny značky Sunwarrior, které mi dodávají kámoši z Vitalvibe. Díky, jste skvělí! A proč zrovna tyto? Jsou v biokvalitě, díky absenci lepku a soji hypoalergenní a zároveň vysoce vstřebatelné i lehce stravitelné. Mají čisté složení bez modifikovaných přísad i ekologické balení. Co víc si přát? Jo vlastně, málem bych zapomněla: jsou čistě rostlinné!

*Samozřejmě je možné do receptu použít tvůj oblíbený protein jiné značky, nicméně chuť i celkový poměr makroživin se bude s velkou pravděpodobností lišit. Tak opatrně. :)


Tím, že všechny příchutě zkouším sama na sobě, jsou navržené na aktuální potřeby mého vlastního těla a to je pro tebe určitě nejdůležitější informace. Pokud si tedy hlídáš denní příjem makroživin (nebo aspoň ten po tréninku), mrkni na makroinfo u každého z receptů a případně si množství surovin navyš/uprav dle vlastních potřeb. Pak už ale za chuť neručím, to dá rozum :P



Tak ať ti to regeneruje, sportovče!

I.❤


Komentáře