Nejlepší Pad Thai



Když jsem jela poprvé do Thajska, nejvíc jsem se těšila, až ochutnám opravdové thajské Pad Thai, o kterém mi všichni tak moc vyprávěli. Že budu řádně zklamaná téměř z každé porce, kterou jsem ochutnala, jsem vůbec netušila. Pak jsem se ale v thajské škole vaření naučila podobný recept tomuto a od té doby si na těchto nudlích ujíždím, jako nikdy!


Nejdřív jsem si říkala, jestli není až moc troufalé pojmenovat svůj recept na tak známé jídlo rovnou jako nejlepší. Ale on vážně je! Nejlepší, jaký jsem doposud jedla, a že jsem jich teda ochutnala! Přesný a unikátní recept na tyto thajské nudle vlastně neexistuje, každý je vaří lehce odlišně a dokonce v každé části Thajska vám je pravděpodobně připraví trošku jinak. Navíc, pokud chcete nudle čistě veganské, chce to opravdu vyladěnou kombinaci omáček a poměrů surovin tak, aby vás tohle jídlo vystřelilo až do oblak. A já vám slibuju, že s tímhle receptem se do nebe rozhodně dostanete.

Naučím vás dneska všechno o tomto lahodném jídle, co nám předali thajští kuchaři ve škole vaření. Pad Thai je jedním z nejtěžších receptů, pokud ho chcete udělat opravdu špičkově. Tolik přemaštěných a okečupovaných nudlí, co jsem v Thajsku ochutnala, bych vám vážně nepřála. Nejdůležitější ze všeho je proto u tohoto receptu správné načasování. Musíte jednat rychle a na správnou teplotu. Proto je fajn nezanedbat přípravu a vše si hezky nachystat na oddělené hromádky, pak se vám budou suroviny do jídla přidávat pohodlněji. Spousta receptů taky obchází základní nepostradalenou přísadu, a tou je tamarindová omáčka. Ideálně doma dělaná, ta je vždycky nejlepší! Místo ní se často "podvádí" s kombinací octu a cukru, což rozhodně poznáte hned, co jednou ochutnáte jídlo připravené za použití poctivé "tamarindovky".






Ingredience

(jedna moje velká obědová porce nebo 1,5 - 2 běžné porce)

Postup


TIP 1: Pokud se napoprvé bojíte, že to na vás bude moc velká rychlovka, stáhněte si trochu plamen po dorestování tofu. Získáte tím trochu více času, abyste se stihli rozkoukat.

TIP 2: Jestli nejste vůbec zvyklí na pálivá jídla stejně jako já, dejte si už na začátku chilli papričky méně (já dávám 1/4), přidat pak můžete klidně kdykoliv. Množství v receptu je na lehce až středně pálivé jídlo.















Vaše

I.❤


Komentáře