100%PURE- recenze nových produktů

8.2.2017

Vloni na podzim jsme se se ségrou opět vydaly na líčení do třebíčské kamenné prodejny 100%PURE a s jasným cílem - domů určitě nepojedeme s prázdnou!


A tak se stalo! Já to líčení prostě tak miluju a nedám na něj dopustit, že vám o tom asi brzy napíšu samostatný článek. Nicméně užily jsme si to s Aničkou náramně, povykládaly si s majitelkou Andrejkou i vizážistkou Martičkou co je nového a prozkoumaly snad úplně všechno v obchůdku, co se jen dalo. :)

I tentokrát jsem si sem jela pro poklady, na které jsem si dlouho brousila zuby a taky pro pár dárečků mým nejbližším. Ani nedovedu popsat jakou mám radost, když se kvalitní kosmetika začíná objevovat v běžné výbavě čím dál tím více lidí z mého nejbližšího okolí. Má to smysl! Jak jsem psala v předchozím článku, hlavním důvodem mého těšení se na podzimní líčení byla zejména vidina konečného výběru odstínu rtěnky.

Od školky až do konce střední školy jsem hrála na flétnu. Nejdříve zobcovou, brzy na to jsem přešla na flétnu příčnou a vychodila celou základní uměleckou školu. No a právě proto jsem taky nikdy nenosila rtěnky, balzámy, lesky ... jednoduše nic, protože se s tím nedá hrát a člověk pak akorát vypadá jako rozmazaný klaun. Zvykla jsem si, že tohle se mě netýká a naučila se s tím žít. Vydrželo mi to setrvačně i celou vysokou a pak se to stalo, ani nevím jak.



*staženo z oficiálních českých stránek 100%PURE



To jsme tak jednou vloni s Aničkou byly v drogerii a ona si zkoušela rtěnky. Jako vždycky jí slušely snad všechny, které jí přišly pod ruku a já si posteskla, jak se má fajn. Chvíli mě přemlouvala a zvědavost nás obou nakonec zvítězila. S vědomím kvality tamní kosmetiky jsem přistoupila s přimhouřeným okem k vyzkoušení rtěnek od Alverde. Něco tak divného jsem ještě nezažila :D Nakonec jsem je vrátila zpátky do regálu s tím, že si počkám na další líčení v Třebíči a koupím si opravdu pořádnou od 100%PURE. Anička ale věděla, že tohle musí podchytit okamžitě, jinak si barevné rty zase rozmyslím a tak si to hrnula k pokladně i s mojí favoritkou a hned za pokladnou mi ji strčila do ruky a ať neodmlouvám, že to mám k narozeninám. :) A tak jsem začala po čtvrtstoletí života nosit rtěnku.

Asi jsem si musela vynahradit všechny ty ztracené roky bez rtěnky, protože odteď jsem bez ní doslova nevykročila z domu. Procestovala se mnou celou Ameriku a já si zvykla na novou parádu. Jak jste jistě pochopili, nejsem žádná expertka na rtěnky, nicméně se pokusím podat vám co nejpřesnější výpověď z mého dlouhodobého pozorování. Právě ta rtěnka od Alverde totiž měla sice super odstín, ale to bylo tak asi všechno. Po chvilce ztratila barvu, žmolkovala se a spíjela do nepěkné čáry. Po každém jídle nebo pití jsem jí měla víc na hrdle od lahve než na rtech, takže si asi dovedete představit, jak jsem se do té Třebíče těšila. Tu původní rtěnku mám ještě doma (no přece ji nevyhodím, žejo) a říkám si, že ji vynosím alespoň "na lítačku", ale jak se znám ... no uvidíme.





Koneně jsem se dočkala podzimu a vyrazily jsme s Aničkou na náš oblíbený holčičí výlet do Třebíče za líčením a já celá napjatá čekala, jak se to vyvrbí s tou novou rtěnkou. Nakonec jsme společnými silami vybraly polomatnou rtěnku s kakaovým máslem odstín currant a řeknu vám, ve srovnání s tou výše uvedenou to jsou nebe a dudy! Vydrží mi celý den a tím myslím opravdu od rána až do večera. Samozřejmě, že barva není večer tak intenzivní jako bezprostředně po nalíčení, nicméně pořád je velmi jasně viditelná. Po prvních pár použitích jsem měla dokonce i trochu strach, že ty pigmenty nevyperu z mých pratelných odličvacích tamponů, jak dobře držely. Můžu s ní v klidu jíst, pít a pořád se mě drží zuby nehty. Nedělá žmolky ani se nespíjí, jen si musím občas pohlídat koutky, když jím jako č... .

Vzhledem k výraznějšímu odstínu je nutné naučit se s ní opravdu dobře líčit, protože když vám ujede ruka (a to se mi jakože fakt párkrát stalo), tak to budete z obličeje jen horko těžko odličovat a to vážně nechcete. Jediné, co vás v takovou chvíli může hřát u srdce je vědomí, že když se trefíte na rty, bude tam opravdu držet pevně a nepustí. Zvažuju proto ještě konturovací tužku, ale musím to ještě promyslet a prokonzultovat. :). Co se týče konzistence, nemám vůbec žádné výhrady. Ba naopak. Vůbec rty nevysušuje a ani neslepuje, takže se nosí opravdu sama a přirozeně. Její polomatná struktura je pro mě tak akorát, nikdy jsem se nechtěla lesknout jak ... no znáte to. Nemám ještě odzkoušeno, jak se chová v horkých letních dnech, ale i to brzy na dovolené zjistím, takže připíšu (kdyžtak se připomeňte).

Půjčila jsem ji na vyzkoušení pár kamarádkám, ve kterých jsem vzbudila svým novým lookem zájem a opravdu i zde platí, že každá jsme jiná. Já mám velmi světlou kůži, v létě s pihami a světlé vlasy. Sedí mi proto více než klasické rudé odstíny spíše ty do růžova nebo lehce fialova, což nemusí sedět každému a proto se dělají rtěnky hned v celé barevné škále a vybere si každý podle svého gusta. Jedna z kamarádek, která je velmi podobný typ jako já říkala, že jí na rtech tak dobře nedrží. Nevím čím to, jestli ji nanesla slabě nebo má jednoduše jinou kůži na rtech, ale i to je možné. Berte proto mé srovnání především jako vlastní pozorování na mě samotné a určitě si před pořízením kosmetiku vyzkoušejte na vlastní kůži, ať jste stoprocentně spokojené! :)





Další super věcička, kterou jsem si dovezla domů, je pleťový pudr v odstínu white peach a to hned z několika důvodů. Nejenom, že má překrásné balení v hliníkové krabičce s vyřezanými ornamenty, které mě natolik uchvátilo, že jsem vám ho tu musela dát vyfocené, ale jde opět především i o to jemné pohlazení na mé tváři. Občas používám make-up (odstín creme), který je na mou pleť v létě už dost hodně světlý a právě tento, o odstín tmavší, pudr problém vyřešil a to mnohem lépe, než kdybych si pořídila rovnou o odstín tmavší make-up. Nejdříve jsem byla z této rady od vizážistky Martičky lehce rozpačitá, ale jde vidět, že je profík a vyzná se. Funguje to skvěle a všem tento postup doporučuji. Pudr navíc i velmi dobře kryje, takže ho můžete v klidu použít i bez make-upu. Pecka!

Největším překvapením dne však pro mě byly nové dlouhotrvající gely na obočí. Jelikož těch mých pár chlupů nad očima nemůžu snad ani nazývat obočím, vyžadují si lehkou úpravu, nicméně vzhledem k jejich světlému odstínu to byl pro mě vždy oříšek. Na minulém líčení jsme na mě proto vyzkoušely stíny na obočí v odstínu Taupe, které jsem si tenkrát rovnou pořídila, protože jsou super. To jsem však ještě netušila, že když přijedu za půl roku, budou už v nabídce nové dlouhotrvaící gely. Vyzkoušely jsme tedy dlouhotrvající gel na obočí v odstínu blonde a ten mi sedl ještě více.

Naštěstí jsem ten původní ani jednou nepoužila, protože jsem si zapomněla pořídit štětec, pak na to zapomněla a dopoužívala ještě tužku. Takže rozhodování bylo super jednoduché, vzala jsem nový gel a původní stíny poslala o dům dál. Tento nový gel je jednoduše božský a jiný už nechci! Vypadá naprosto přirozeně a vydrží celý den. Snadno se aplikuje, což je pro mé "šikovné" ruce velmi podstatné a tak se někdy i přistihnu, že se mi ten pobyt v koupelně před zrcadlem prodlužuje, jak si tam se všemi těmi vymazlenými věcičkami hraju. Nevěřila bych, že mě někdy líčení bude tak bavit a ještě to veřejně přiznám. :D







Doplnila jsem taky zásobu šamponu a tentokrát místo mátového s chaluhami vzala šampon yuzu a pomelo. To proto, že ten mátový opravdu příjemně chladí, nicméně s přicházejícím podzimem už mi z toho byla fakt zima na hlavu. Tento s pomelem je taky boží, nádherně voní a používáme jej doma oba s Ondrou a jsme moc spokojení. Nafasovaly jsme ještě pár vzorečků na testování, provětraly peněženky a zamířily na vlak. Když jsme vyšly ze dveří obchůdku na Otmarově ulici 47/1 a koukly na hodiny, daly jsme se do běhu. Bylo takřka nemožné stihnout vlak, který měl za pár minut odjíždět, ale my holky Perhalovic se nikdy nevzdáváme.

A tak jsme se proběhly, zjistily, že vlak má výluku a autobus, který místo něj má přijet bude mít zpoždění. Stihly jsme se tedy alespoň vydýchat a pak už jen dlouze v autobuse prohlížely obsah papírové taštičky s logem 100%PURE. Tyto výlety za líčením už se stávají naší společnou tradicí a tak už se nemůžu dočkat, až se příští rok na podzim zase s Aničkou vydám na lov.


Vaše

I.❤


Komentáře