100%PURE aneb opravdu čistá kosmetika

4.10.2016

Když se člověk začne zajímat o to, co jí a dbá na svou výživu zevnitř, je přirozené, že se brzy začne zajímat i o to, jak se vyživuje zvenku,tedy co dává na svou kůži. A protože jsem tímto tématem procházela zrovna v období chemoterapie, věděla jsem, že žádnou další chemii do svého těla dostávat nechci ...


Už od střední jsem měla štěstí na lidi a nechala se vést světem kvalitní kosmetiky. Hlídala jsem si především množství parabenů, silikonů, barviv, syntetiky a další zbytečné a nezdravé chemie. Poté, co jsem nastoupila na chemoterapii jsem si slíbila, že omezím množství kosmetických přípravků a chemie jakkoliv dotýkající se mého těla na naprosté minimum. Šampon jsem přestala používat mimoděk, protože nebylo co šamponovat a já si řekla, že až ho budu jednou zase kupovat, vyberu ještě lépe. Stejně tak sprchový gel. Ano, představte si, fakt se nemyju mýdlem, jenom vodou a přitom jsem se za uplynulých tři a půl let nesetkala s jedinou informací o tom, že bych třeba nevoněla :D (snad se teď nějak rapidně nezvýší počet lidí, kteří si ke mně budou čuchat, to by bylo legrační :D ). V současné době používám pouze tuhé mýdlo značky Naturinka a to jen v případech, kdy se hodně zpotím, tedy do podpaží a taky když chodím bosa nebo v letních botách a mám ušmudlané nohy. Ostatní části mého těla, vyjma rukou (to dá rozum), jsou mýdlem nedotknuté.





Vyřadila jsem tedy tenkrát ze svého kosmetického arzenálu nemalý počet položek od sprchového gelu přes laky na nehty až po bělené hygienické pomůcky. O tom ale zase někdy jindy. Už tehdy jsem kosmetiku, a především tu dekorativní, v běžných drogeriích a supermarketech nekupovala, nicméně pořád to nebylo ono. Potřebovala jsem něco víc. Hledala jsem velmi dlouho značku, která vyhoví všem mým poměrně přísným kritériím:






Protože právě netestování kosmetiky na zvířatech bylo jedno z hlavních kritérií mého výběru, přidala jsem se na facebooku do skupiny Kosmetika netestovaná na zvířatech a začala čerpat informace. Soustředila jsem se především na dekorativní kosmetiku, jejíž složení mě trápilo nejvíce. Vypsala jsem si značky s HCS certifikací dostupné v České republice a začala vybírat. Mezi těmito značkami je však spousta takových, které mi nevyhovovaly stále netransparentním složením, až jsem narazila na 100%PURE a šla do kolen. Tak čistou kosmetiku jsem ještě nikdy neviděla!


" 100% PURE® je absolutně nejzdravější, nejčistější výživná kosmetika vyrobená z přírodních surovin té nejvyšší kvality. Bez jakýchkoli škodlivých toxinů, které jsou běžné v jiné kosmetice - protože naše pokožka absorbuje."


"Výrobky 100% PURE® neobsahují běžně používanou vodu, ta je nahrazena čistou šťávou z bio Aloe Vera a hydrosolem z bio růže, které pokožku perfektně hydratují, vyživují, regenerují a zklidňují. Díky velkému obsahu antioxidantů a vitamínů chrání výrobky 100% PURE® před volnými radikály (sluneční záření, smog, cigaretový kouř atd.) způsobující předčasné projevy stárnutí pokožky, jako je např. dehydratace, vrásky, ztráta elasticity, pigmentové skvrny."





Prošla jsem si celý sortiment dostupný v ČR a byla okamžitě nadšená. To musím mít!!! Ihned jsem proletěla jejich facebookové stránky a zjistila, že kosmetiku je možné objednat přes eshop nebo zakoupit na pár málo vybraných místech po celé republice. Kamenná prodejna je v Třebíči s veškerým sortimentem i moc milou paní výhradní distributorkou do ČR, Andrejkou. No jo, jenže po internetu se zrovna dekorativní kosmetika dost špatně vybírá a navíc já, člověk neosvícený jiným nástrojem než řasenkou, jsem byla úplně v pytli. Naštěstí jsem však na facebooku objevila informaci o tom, že nabízejí možnost líčení zdarma a tak jsem nelenila,napsala mail a zařídila tak sobě i mé sestře holčičí výlet do Třebíče s jasným cílem - vyzkoušet odstíny, nechat si doporučit to pravé pro nás a rovnou nakoupit základní nezbytnosti.

Holčičí výlet i samotné líčení bylo naprosto super, báječně jsme si užily celý den, seznámily se s milou paní Andrejkou, která za značkou v Česku stojí i s paní vizážistkou Martou, která je rovněž moc sympatická krásná žena a já jela domů s mými prvními kousky. Později jsem k nim přidala další a začala postupně vyměňovat vše, co mi došlo za výrobky 100%PURE. V současné době mám ve svém repertoáru řasenku s marakujovým olejem, make-up, bázi pod make-up, oční stíny, stíny na obočí a šampon. Brzy se chystám i na pudr, tvářenku a rtěnku a to je prozatím asi tak všechno, co vlastně vůbec na svůj obličej používám.


"100% PURE® vytváří zdravé produkty pro naše tělo a také pro životní prostředí. Naše firemní kanceláře jsou ze 100% napájené sluneční energií, naše čisté, biologicky odbouratelné výrobky jsou baleny do obalů z recyklovaných plastů, skla, plechovek od limonád a papíru a pro potisk obalů používáme netoxický zeleninový inkoust."


"100% PURE® miluje zvířata. Vyrábíme bez krutosti, složky ani konečné výrobky nejsou testovány na zvířatech a to nikde na světě - byl nám udělen celosvětově platný certifikát HCS (www.leapingbunny.org), zachraňujeme opuštěná zvířata, poskytujeme finanční pomoc pro opuštěná a zatoulaná zvířata, shromažďujeme fondy na otevírání zvířecích útulků."





Řasenka je v dnešní době asi takový "must have" každé ženy a tak byl tenkrát právě tento produkt spouštěčem mého pátrání. Před rokem na líčení v Třebíči jsem si pořídila prodlužující řasenku s černým čajem, se kterou jsem byla moc spokojená. Jen jsem si občas musela pohlídat, aby mi nedělala černo pod očima, když bylo třeba víc teplo nebo jsem se zpotila. Zjistila jsem však, že opravdu každému sedí řasenka úplně jinak, proto všem radím: pokud můžete, zajeďte si na líčení a produkty vyzkoušejte naživo. Přeci jen jsou trochu dražší a byla by škoda, abyste na značku zanevřeli jen proto, že vám třeba nesednul odstín nebo typ produktu. Momentálně mám druhou variantu řasenky a to prodlužující s marakujovým olejem. Teprve si na ni zvykám a učím se pracovat s jejím kartáčkem, ale to musím u každé řasenky, takže žádné překvapení. Obrovským plusem je, že absolutně nedráždí oči, což bylo pro mne velmi podstatné. Občas i zapomenu, že jsem namalovaná a hrábnu si do očí, to je pak nádhera, panečku, radost pohledět. :D

Výhodou dekorativní kosmetiky 100%PURE je také to, že příjemně voní a je vyrobena patentovanou metodou z pigmentů ovoce a zeleniny. Takže já si každý den nanáším na své řasy řasenku pigmentovanou černým čajem která má přesně toto složení:


" extrakt z listu zeleného čaje, vitamín E, candelilla vosk, rýžový vosk, kyselina stearová z kokosu, pro-vitamín B5, extrakt z mořských řas (prášek), kakaové máslo, marakujový olej, extrakt z bio listu aloe vera (šťáva), rýžový prášek, kakaový prášek, extrakty z kávy Arabica, listu oregána, květu/listu tymiánu, listu rozmarýnu, květu/listu/stonku levandule, vodilky kanadské, marakuji, květu zimolezu kozího listu a květu zimolezu japonského, rostlinný glycerin, může obsahovat oxid železa."





A rtěnka? Na tu se těším ze všeho nejvíc. Brzy se opět chystám na líčení a právě odstín rtěnky je to, pro co si pojedu. Sestra už 100%PURE rtěnku má a musím říct, že je vážně špičková. Vydrží celý den v syté barvě, nespíjí se ani nehrudkovatí a vážně vypadá i po několika hodinách naprosto svěže. Sestra si ji jednou takhle ráno "oblékla" do školy a úplně zapomněla, že si namalovala rty. Odpoledne ji ve škole někdo chválil, že má super rtěnku a ona musela utíkat na záchod zjistit, jestli ji tam vážně ještě má no a fakt že jo! Tak jsme to pak ještě párkrát otestovaly a rtěnka dostala jedničku s hvězdičkou. Až budu mít tu svoji, určitě se s vámi podělím o dojmy. Takto bych mohla pokračovat produkt za produktem, takže pokud vás zajímá nějaký konkrétní, určitě dejte vědět a já ráda připíšu.

Co říct závěrem? O 100%PURE bych vám mohla vykládat donekonečna. Tato značka se stala mou srdcovou záležitostí a proto si i získala čestné místo na mém blogu, v mém srdci i doporučeních pro každého, kdo hledá opravdu zdravou, čistou a výživnou kosmetiku pro své tělo. Zdraví prochází nejen žaludkem, ale i kůží a tak si dopřejme to nejlepší, co nám příroda a současná technologie nabízí.


Vaše

I.❤


Komentáře