Tikka masala cizrna



Tak tento recept jsem ani nemyslela, že zveřejním. Je to jedna z takových těch mých obědových klasik, kdy přijdu do kuchyně, sesbírám všechno, co je třeba zrovna spotřebovat a vymyslím z těchto surovin jídlo. A protože mi moc chutnalo, bude tady na mě čekat, až zase nebudu vědět, co vařit. :)


Na první pohled se může zdát, že tento recept vyžaduje velkou předpřípravu. Nenechte se však zmást, když tyto suroviny běžně používáte, budete hotoví raz dva. Cizrnu si třeba já osobně vařím ve větším množství a pak uskladním v mražáku už naváženou na moji ideální porci. To je pro mě jediný způsob, jak pravidelně jíst luštěniny. Možná to taky znáte, už byste si tu cizrnu i s chutí dali, jenže není uvařená a komu by se chtělo čekat, když máte hlad právě teď. No a plechovky, co si budeme povídat. Čím méně jich projde mou domácností, tím lépe. :) Tak to vyzkoušejte taky a uvidíte, že vařit s luštěninami bude zase o kus jednodušší.

Patak´s tikka masala, to je moje láska. Jde o směs koření a zeleniny ve sklenici, velmi koncentrovaná záležitost. Pokud máte rádi autentickou indii, tak neváhejte a pro Patak´s pospíchejte! Mívám ji v lednici přesně pro případ, jako je tento a vařit s touhle dobrotou mě hodně baví. A co teprve tikka masala grilované brambory? Uuuu, ale ty zase někdy jindy. Tuhle vychytávku seženete v asijských obchodech, v Brně na ni chodím na Solniční ulici do Orient mini marketu, kde mají i spoustu jiných směsí, nebo do velkého Tesca na ul. Dornych, kde ji najdete v regálech mezinárodní kuchyně. V Praze ji najdete určitě v Sapě, odkud jsem si ji poprvé přivezla domů i já. A od té doby u nás bydlí. Měla jsem už i tikka masalu od Tesco finest, která se dá taky použít, nicméně mě více chutná Patak´s.

Před koncem roku se mi povedlo vyměnit několik sáčků zavařených a zmražených luštěnin za domácí zavařená rajčata ve skle. Jsem za to neskutečně ráda, protože jsem tak zase o trošku snížila množství plechovek, které projdou naší domácností. Do receptu jsem tedy použila tato rajčata, avšak pokud vy domácí nemáte, použijte 1 plechovku (400ml) rajčatových kousků, celých rajčat (trochu rozkrájejte), případně passatu nebo rozředěný rajčatový protlak. Věřím, že si určitě poradíte.







Ingredience

(2 porce)

Postup


TIP: Patak´s tikka masalu nezapomeňte před použitím pořádně promíchat, nahoře se totiž usazuje vrstva oleje. Místo tikka masaly vyzkoušejte také jiné směsi, jsou opravdu dokonale vyladěné!












Vaše

I.❤


Komentáře