Šťavnatá bublanina



Naši rodiče mají zahradu a v ní ovocné stromy a keře. Není proto divu, že jsme v děství celé léto pojídali spousty ovoce ve všemožných formách. Jednou z našich obíbených byla i bublanina, vždy s tím ovocem, kterého bylo nejvíce.


Nejčastěji jsme s maminkou pekly bublaninu s třešněma a to teda bylo něco. Třešně jsme tam totiž samozřejmě dávaly i s peckama (kdo by se s tím vypeckovával) a tak nás se sourozenci náramně bavilo střílet pecky po sobě. Super je bublanina i s rybízem, nejlépe červeným, tu mám já osobně nejraději. Je skvěle kyselkavá a v létě parádně osvěží. Meruňkovou klasiku jsem si asi šetřila až na teď, protože meruňky nám na zahradě nerostly. Vyzkoušejte určitě i další ovoce, třeba jahody, maliny, ostružiny, švestky, hrušky se skořicí nebo rebarboru. Každá chutná jinak a všechny skvěle!






Ingredience

(1 plech o rozměru 25x38 cm)

Postup


TIP: Pokud děláte bublaninu z půleného ovoce, promyslete, jakou stranou dáte ovoce do těsta. Já dávám nejraději slupkou nahoru, víc se mi výsledná buchta líbí a zároveň se uvolní šťáva do buchty. Je pak šťavnatější a "mokřejší". V tomto případě pak dávejte pozor, aby se vám buchta rychle nezkazila, pokud ji zavřete do vzduchotěsné nádoby.

















Vaše

I.❤


Komentáře