Raw kakaové palačinky
Našla jsem další skvělý způsob, jak zpracovat přebytky ovoce, a to mě neskutečně těší. Občas se mi totiž stane, že mi doma banány dozrají rychleji, než je stíhám sníst a to pak přichází na řadu tento oblíbený recept. Je mi záhadou, jak je možné, že u ségry dozrává tak velké množství banánů, které pak putují ke zpracování do sušičky ... Že by to nebyla náhoda? :)
Palačinky bez mouky, mléka, vajíček a ještě k tomu nesmažené ale sušené do 42°? Ještě před pár lety bych se tomu jen vysmála a zakroutila nad takovým receptem hlavou. Když jsem je však poprvé ochutnala, věděla jsem okamžitě, že budou mít v mém jídelníčku určitě místo. Dělám si je za odměnu, když mám přebytek banánů, nebo třeba když jedu někam na výlet. Líbí se mi, že díky tomu, že jsou usušené, se jen tak rychle nezkazí. Taková energie sbalená na cesty. :)
Ingredience
(1 velká palačinka v sušičce Yden)
- 2 zralé banány
- 1 jablko
- 1 čl cejlonské skořice (používám Sonnentor)
- 1 pl nepraženého kakaa
Postup
- Suroviny vložte do mixéru a rozmixujte na hladký krém.
- Krém nalijte na sušící tác vyložený vložkou pro tekuté suroviny nebo pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřete.
- Sušte na 42°C (v případě Yden s teplovzdušným módem) po dobu cca 16 hodin
- Palačinky skladujte v uzavřené nádobě na suchém a temném místě.
- Palačinku před konzumací naplňte svými oblíbenými surovinami, já nejčastěji dávám lžíci arašídového másla a jeden zralý banán. Balada!
TIP: Tyto palačinky jsou skvělé na cestování. Plňte je však těsně před konzumací, protože ve chvíli, kdy do nich dáte cokoliv s obsahem vody, začnou do sebe natahovat vlhkost a měknout.
Vaše
I.❤
milu
- 03.11.2018 - 10:27