Mrkvovo-jablečné nudle s mákem



Je známo, že nejíme jen ústy, ale i očima a na mě to rozhodně zabírá. A tak, když mě popadne tvořivá, vyrobím si na svačinu nudle s mákem. Nenechte se zmást, není v tom žádná velká věda a dokonce si vystačíte i se základním kuchyňským vybavením!


Nudle jsem v tomto receptu vyrobila z mrkve a jablka, nicméně můžete si dát jenom jablečné, nebo úplně jiné. Použijte, co vám přijde pod ruku. Jablka jsou mým nejoblíbenějším zimním ovocem, protože jsou lokální, mám zajištěný jejich přísun po celou zimu od místního farmáře a jsou sezonní. Pozornost by jim měli přikládat zejména lidé trpící cukrovkou druhého typu, jelikož právě toto ovoce je pro ně díky nízké zátěži slinivky břišní velmi vhodné. V kombinaci s mrkví tvoří skvělé duo, které si možná pamatujete ze školky.





Ingredience

(1 porce)

Postup


TIP: Pokud si chcete vzít nudle s sebou do práce nebo je sníst později, zakápněte je troškou citronové šťávy, aby oxidací nezhnědly.












Vaše

I.❤


Komentáře





Hana

- 12.07.2017 - 16:03

Dnes jsem vyzkoušela a moc jsem si pochutnala. Skvělé lehké jídlo :) Doporučuji všem.