Meruňkové knedlíky s karamelovou polevou



Po ovocných knedlících jsem měla vždycky rychle hlad. Spousta cukru, že jsem z toho šla do mdlob, ale nasytit mě na dlouho nedokázaly. Na dlouho jsem na ně zanevřela, ale když jsem nedávno nakoupila úžasné čerstvé meruňky, nedokázala jsem odolat. Dala jsem dohromady nutričně vyvážený recept, který zasytí a dodá vše potřebné pro naše tělo. A jako bonus chutnají výborně!


Při vytváření jídelníčků pro mé klienty často narážím na problematiku nedostatku bílkovin ve sladkých (nejen) obědových jídlech. Už jsem vymyslela několik vychytávek, které toto řeší a jednou z nich je i vpašování tofu, jako zdroje bílkovin, do těsta na ovocné knedlíky. Díky tomu a také díky přelití knedlíků zdojem tuku (v našem případě karamelová poleva) nám dodají potřebný vyvážený poměr živin a tím i pocit sytosti na delší dobu.

Z domu si pamatuju, že ovocné knedlíky pro nás byly vždy poklad. Maminka je dělá převážně ze švestek, ale ty jsou u nás střeženy okem tatínka, neb většina putuje do palírny na zkapalnění. :) Ale na švestkové knedlíky vždycky rád pár kousků uvolní a všichni si pochutnáme. Knedlíky můžete samozřejmě naplnit jakýmkoliv vaším oblíbeným ovocem. Já mám ráda kyselejší, třeba meruňky, broskve, ale výborné jsou i švestkové nebo jahodové. Vyzkoušejte!






Ingredience

(12 knedlíčků, cca 1,5 porce)
Karamelová poleva

Postup


TIP: Když je sezona a mám místo v mražáku, dělám si knedlíky do zásoby a zamrazím na později. Člověk by nevěřil, jak za nějaký čas přijdou vhod :)















Vaše

I.❤


Komentáře