Mandlové máslo



Od doby, co si doma sama vyrábím semínková a ořechová másla se u mě vyvinul jeden nešvar a to postávání u otevřené lednice se lžící zabořenou do sklenice této dobroty. Vyzkoušejte ho taky a pak mi dejte vědět, jestli to je plošný "problém". :)


Velmi ráda v kuchyni pracuju s ořechovými a semínkovými másly. Na trhu jich seženete poměrně velkou škálu, důležité však je hlídat si jejich kvalitu a složení. Pokud nemáte možnost vyrobit si máslo sami doma a znát tak přesně, co v něm máte, zkuste určitě másla nejvyšší kvality, jako třeba od Vitalvibe, Meridian, Sun & Seed, Šufánek a brzy snad i My Raw Joy (zatím zkuste jejich karawmel a rawtellu, to jsou pecky!).

Cena takových másel bývá často relativně vysoká, nicméně je třeba zvážit všechna pro a proti. I domácí výroba stojí nějaký čas a vybavení, takže záleží na vás, čemu dáte přednost. Mě domácí výroba másel baví, takže pokud zrovna oplývám časem, energií a oříšky, nic mě nezastaví. :) Jednou za čas proto objednám oříšky a semínka ve větším balení a másla si vyrábím do zásoby. Je to mnohem levnější a člověk si jich pak i více váží. :) Tím, že během mixování uvolňují tuk, jsou zakonzervována sama v sobě. A když přidáte ještě špetičku soli, pomůžete tak nejen delšímu skladování, ale zvýrazníte i chuť suroviny.






Ingredience


Postup


TIP: Já používám skleničky od kokosového oleje od Purity vision, který seženete v DM drogerii. Do nich se mi vejde jedna 400g dávka hezky po okraj.


















Vaše

I.❤


Komentáře