Na Madeiře jsme bydleli v krásném bytečku od úžasné hostitelky Mariny, který Ondra sehnal přes AirBnB. Marina je už přes 20 let vegetariánka, v bytě má útulné jógové studio a když do tohoto místa vstoupíte, rázem zapomenete na všechny starosti. Jednou pro nás upekla tento cake, který mi tak zachutnal, že jsem nelenila a zeptala se na recept. Nejenom, že jsem ho od Mariny dostala i se svolením publikovat jej pro vás všechny sem, ale zároveň jsme ho spolu ještě jednou upekly a já měla prostě Madeira cake hody! Moje nová závislost.
Původně Marina dort připravila spíše jako "bábovku" v kulaté formě politou čokoládovou ganache a zdobenou vlašskými ořechy, já ale tuto recepturu doplnila ještě o čokoládový krém, který znáte z receptu na čoko-čokoládový dort s malinovým rozvarem a musím říct, že to je skvělé kombo! Dort jsem chystala tátovi k narozkám, původně jsem chtěla korpus rozkrojit na dva a krémem naplnit, nicméně těsto je tak těžké a hutné, že jsem měla strach, aby se mi to celé nerozpadlo v rukách. Opět trochu improshow a z ní se vyklubala tato ustálená verze. Zkus ji taky!
TIP č.1: Já domů běžně rostlinná mléka nekupuju a poslední dobou jsem při pečení tak líná, že jsem občas použila místo domácího rostlinného mléka pouze vodu. Skvělá zpráva je, že i s vodou chutná výborně!
TIP č.2: Koření používám téměř výhradně od Sonnentor, proto vám nezaručím, že s jinou skořicí bude dort s autentickou chutí. Vyzkoušejte jejich koření, je to opravdová závislost na první ochutnání a pro mě i srdeční záležitost. :)
TIP č.3: S kódem "Hlavu vzhůru" získáte při objednávce na e-shopu svetplodu.cz ZDARMA jako dárek balíček výběrových ořechů "EXCLUSIVE MYX 50g". Kód připište do poznámky k objednávce a pak už se jen těšte na dáreček. :) Odkazy na použité suroviny z tohoto eshopu najdete i v samotném receptu.
Vaše
I.❤