Konopné kakao se skořicí



Nevlídné počasí získá vždy na kráse v teple domova pod dekou, s huňatými ponožkami na nohách, dobrou knihou a horkým kakaem v ruce.


Základem tohoto receptu je mléko z konopných semínek. Použít samozřejmě můžete i jiné oblíbené rostlinné mléko, nicméně to konopné mě v současné době baví ze všech nejvíce. Je známo, že kakao je návykové, tudíž v mém receptu nemohlo chybět. Jeho chuť jsem podpořila ještě špetkou pravé vanilky a aby nápoj pěkně prohřál, přidala jsem mou nejoblíbenější cejlonskou skořici od Sonnentor. :)

Konopné mléko můžete připravit buď ze semínek loupaných, kdy semínka rozmixujeme s hrníčkem vody a volitelně přecedíme přes plátýnko či pytlík na rostlinná mléka. V případě, že máte konopná semínka neloupaná, je vhodné je předem namočit, klidně i na 1-2 dny. Slupka změkne a poté se lépe mixují. Dle libosti pak ještě přeceďte, já však nechávám mléko nepřecezené a využívám tak i obsah vlákniny ve slupkách, jež napomáhá lepšímu trávení a funkci střev.

Konopná semínka jsou skvělým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin omega 3 a omega 6, podporují správnou funkci nervové a srdečně-cévní soustavy, správný vývoj a funkci mozku, podporují imunitu a mají antioxidační vlastnosti. Obsahují všechny základní aminokyseliny, dále vitamíny A, B1, B2, B3, B6, C, E, F a z minerálů vápník, hořčík, železo, jód, draslík, fosfor, zinek a další. Konopné semínko pomáhá udržovat zdravou pleť, vlasy, lepší paměť, dodává energii a posiluje svalovou hmotu.






Ingredience

(1 porce, cca 350ml)

Postup


TIP: Pokud chcete mít kakao teplé, hrnek vody před přidáním do mixéru ohřejte na požadovanou teplotu. Kakao pak bude ještě hřejivější :)






















Vaše

I.❤


Komentáře