Koláčky jablkáčky



Jsou sladké, ale bez cukru. Vypadají jako koláčky, ale jsou nepečené, bez mouky, bez vajíčka a bez mléčných produktů. Poctivé makové. Říkám jim jablkáčky a děti i dospělí je milují. Tak si je pojďte vyrobit se mnou, jsou hotové, než bys řekl mák!


Jako by to bylo dnes, kdy jsem se poprvé potkala s Janou Černou a.k.a. ZÁSADNĚ ZDRAVĚ na workshopu v rámci konference FoodBlok a pod jejím milým vedením se naučili pár lahodných receptů a spoustu vychytávek. Natrénovali jsme si i tyto koláčky jablkáčky a já se těšila, až mi na ně v mailu přistane recept, protože byly jednoduše Ú-ŽAS-NÉ! A protože je Jana na webu nemá, skromně si dovolím vyplácnout je sem ke mě, aby se dostaly na talíře co největšího počtu z vás.

Moc se mi na nich líbí, že jsou skvělou možností, jak (nejen) do dětí dostat spoustu vitamínů a minerálů a přitom tak nenápadnou, hravou formou. Jsou ze surovin, které míváme snad všichni relativně běžně doma a to jim nahrává do karet. A jako bonus nakonec - můžete je vyrobit přímo s dětmi a těšit se, jaké variace vymyslí. Kreativitě se zde meze nekladou.






Ingredience

(10 koláčků)

Postup


TIP: POZOR! Nezkoušejte hmotu mixovat ve vysokorychlostním mixéru, pravděpodobně se zasekne a vyskočí pojistka (ověřeno), hmota je na mixér opravdu hodně lepivá. Pokud nemáte robot, můžete hmotu promačkat v ruce nebo protáhnout odšťavňovačem s homogenizačním sítem. Tyto metody zaručeně fungují (rovněž ověřeno).




























Vaše

I.❤


Komentáře