Kakaová buchta s marmeládou a čokomřížkou



Když jsem chodila na gympl, máma nám dětem pekla často do školy buchty. Ono to totiž není žádná legrace nakrmit tři věčně hladové puberťáky ve vývinu. My jsme navíc byli všichni tři vždycky samá ruka, samá noha a nikdo mámě nevěřil, když říkala, že je horší nás živit než šatit. Dodneška jíme jak kobylky a když přijedeme za našima, často je napečeno :)


Na gymplu jsem celých osm let seděla v lavici s mou báječnou kamáradkou, která na tom s jídlem byla velmi podobně. V hodinách jsme často pod lavicí měnily svačiny a vždycky měly dost i na to, abychom nabídly i okolním lavicím (mami, díky!). Brzo se buchty mojí maminky staly ve třídě vyhlášenými a šťastný byl ten, kdož seděl okolo ve chvíli, kdy jsem otevřela krabičku.

Letos se má lavicová parťačka vdávala (na moje narozeniny, to není určitě náhoda! :) ) a tento víkend nás pozvali na návštěvu, abychom si konečně povykládali, co nového ... No a já jsem si řekla, že není nic lepšího, co donést s sebou, než buchtu!!! Takže jsem se dala do pečení a vytvořila ozdravenou rostlinnou verzi kakaové buchty od maminky. Je křehká, vláčná a kakaová. Co víc si přát?






Ingredience

(1 plech o rozměru 25x38 cm)

Postup


TIP: Když zrovna nemám marmeládu od známých a přátel, kupuju nejraději od značky Koldokol, případně St. Dalfour.














Vaše

I.❤


Komentáře