Hlívový guláš s brambory



V květnu 2016 jsem ho vařila na otevřeném ohni pro bandu hladových krků na benefičním koncertu v Brně. Nicnetušící jedlíci si chodili přidávat jeden za druhým a nikdo neřešil, jestli v něm je maso nebo ne. Tak dobrý byl!


Od toho dne uplynulo už mnoho vody, ale chuť pověstného HLAVU VZHŮRU hlívového gulášku zůstala navždy vyryta v chuťových pohárcích nejednoho z účastníků. Navařila jsem za tu dobu snad hektolitry tohoto guláše, ale pořád mu něco chybělo. Otevřený oheň? Punková atmosféra celé události? Hřejivý pocit, že se jedlo pro dobrou věc? Nebo snad tajuplný recept a množství koření, které jsme tehdá do čtyřicetilitrových hrnců sypali jednoduše od oka? Nevím, čím to bylo, ale konečně jsem se mu po dlouhé době přiblížila natolik, že ho konečně zveřejním ve své plné kráse. Chystejte si kotlíky, bude to bašta!

PS: Stejně bude vždycky nejlíp chutnat připravený na ohýnku v přírodě, ale nevěšte hlavy, i na sporáku stojí za to! Já bych ho mohla jíst od rána do večera.






Ingredience

(6 porcí)

Postup


TIP: Každý správný gulášek nejlépe chutná odleželý na druhý den. I v tomto případě tohle posvátné pravidlo platí a proto myslete na to, že se chutě v jídle ještě rozleží a druhý den jako když člověk najde!











Vaše

I.❤


Komentáře