Dvoubarevná bábovka



Bábovka rostlinná, vláčná, lahodná a ještě k tomu celozrnná? Zní to až moc zdravě, ale světe div se, chutná i těm nejzatvrzelejším. Tato receptůra u nás doma dostala zelenou a tak je zase o jeden tradiční recept v rostlinné verzi více.


Bílá mouka, cukr, vejce nebo žloutky. Přidej mléko a máš bábovku jak vyšitou. Jooo tak takové jsem jako malá milovala. Naše maminka umí opravdu nejlepší piškotovou bábovku na světě, jenže víte jak to chodí, teď už mě jednoduše neláká. Jenže ... ta nostalgie mě nakonec stejně dohnala a tak jsem se zavřela v kuchyni a čarovala. Simsala bim a je tady dnešní bábovka! U nás sklízí takový úspěch, že už jsem ji za poslední měsíc pekla po několikáté. K odpolednímu čaji nebo kávičce jako stvořená!







Ingredience

(bábovka střední velikosti)

Postup


TIP: Pokud nemáte formu na bábovku, použijte těsto na výrobu muffinů, dvoubarevné buchty na plechu nebo chlebíčku. Všechny tyto varianty jsou výborné. Zkuste také těsto obměnit sušeným ovcem, oříšky nebo semínky dle libosti.














Vaše

I.❤


Komentáře