Receptů na rostlinnou majonézu je celá řada, nicméně spousta z nich funguje na principu vymixování oleje s rostlinným mlékem. Zkoušela jsem i majonézu z jáhel, ale pořád to nebylo ono. Chtěla jsem recept ideálně z celistvých surovin a nakonec jsem našla.
Přiznávám tedy hned na úvod, že tento recept není přímo z mojí hlavy, ale je přeměřenou variantou receptu z knihy Gurmánská živá strava od Andrease a Růženy Wegenerových. Od doby, co jsem vyzkoušela tuto jejich recepturu už jinou rostlinnou majonézu nepoužívám. A tak ji zvěčním i sem, abych se na ni mohla odkazovat v dalších receptech v budoucnu.
TIP č.1: Na začátku mixování bude směs dost tekutá, ale nebojte se vlka nic! Při delším mixování směs zhoustne a vytvoří nádherně hutnou strukturu. V lednici pak ztuhne ještě více, proto se nebojte ji později v případě potřeby rozředit troškou vody.
TIP č.2: S kódem "Hlavu vzhůru" získáte při objednávce na e-shopu svetplodu.cz ZDARMA jako dárek balíček výběrových ořechů "EXCLUSIVE MYX 50g". Kód připište do poznámky k objednávce a pak už se jen těšte na dáreček. :) Odkazy na použité suroviny z tohoto eshopu najdete i v samotném receptu.
Vaše
I.❤
- 28.12.2017 - 16:58
- 28.12.2017 - 23:11
- 29.12.2017 - 20:21
- 19.12.2017 - 14:17
- 19.12.2017 - 14:26
- 19.12.2017 - 13:28
- 19.12.2017 - 13:36
Markéta
- 13.03.2022 - 18:00