Toto raw těsto bylo jedno z prvních, které jsem vykouzlila, když jsem se začala zajímat o to, co jím a chtěla oslnit ostatní o Vánocích. No, a povedlo se. Od té doby je to má vánoční stálice a připravuji jej i několikrát do roka jen tak na chuť nebo při růných příležitostech. Když se nechá dobře odležet a je v něm dostatek kvalitního vanilkového prášku, chutná i trochu rumově!
TIP č.1: Já dělám kuličky nejraději z předem namočených ořechů. Nejsou tak dráždivé a mnohem lépe se tráví. Díky vodě těsto lépe pojí a dobře se s ním pracuje, nicméně trvanlivost kuliček se tím snižuje. Když je dáte do mražáku a vytáhnete v den podávání, určitě tím nic nezkazíte. Zkoušela jsem letos i kuličky z ořechů namočených a následně vysušených v sušičce v kombinaci s datlovou pastou. Těsto je drobivější, ale když ořechy dobře rozemelete, pustí olej a kuličky vytvarujete.
TIP č.2: S kódem "Hlavu vzhůru" získáte při objednávce na e-shopu svetplodu.cz ZDARMA jako dárek balíček výběrových ořechů "EXCLUSIVE MYX 50g". Kód připište do poznámky k objednávce a pak už se jen těšte na dáreček. :) Odkazy na použité suroviny z tohoto eshopu najdete i v samotném receptu.
Vaše
I.❤