Čokoládové hrudky v kokosu



Toto raw těsto mám moc ráda. Používám ho na cukroví, základ dortů nebo brownies. Nikdy nezklame! je odzkoušeno na všech členech domácnosti i blízkém okolí a na kurzech je vždycky pryč jako první. Děti se po tomto receptu můžou zbláznit! :)


Toto raw těsto bylo jedno z prvních, které jsem vykouzlila, když jsem se začala zajímat o to, co jím a chtěla oslnit ostatní o Vánocích. No, a povedlo se. Od té doby je to má vánoční stálice a připravuji jej i několikrát do roka jen tak na chuť nebo při růných příležitostech. Když se nechá dobře odležet a je v něm dostatek kvalitního vanilkového prášku, chutná i trochu rumově!






Ingredience

(cca 60 menších hrudek)

Postup


TIP: Já dělám kuličky nejraději z předem namočených ořechů. Nejsou tak dráždivé a mnohem lépe se tráví. Díky vodě těsto lépe pojí a dobře se s ním pracuje, nicméně trvanlivost kuliček se tím snižuje. Když je dáte do mražáku a vytáhnete v den podávání, určitě tím nic nezkazíte. Zkoušela jsem letos i kuličky z ořechů namočených a následně vysušených v sušičce v kombinaci s datlovou pastou. Těsto je drobivější, ale když ořechy dobře rozemelete, pustí olej a kuličky vytvarujete.
























Vaše

I.❤


Komentáře