Barevné špízy na gril



Vždycky jsem měla ráda grilovačky. Jak by ne, když jde zase o jídlo, že? Když ale dojde řeč na grilování bez masa, může kdekdo lehce narazit. Ale nebojte, mám pro vás řešení, a to takové, že pak po vás už pokaždé budou všichni chtít, ať bez těchto špízů ani nechodíte! :)


Podle mě by měl být každý pořádný špíz dokonalou hrou barev a chutí. Už od mala mě bavilo napichovat na jehlice připravené suroviny a nepoplést skládací algoritmus. Jo jo, obsedantně kompulzivní porucha se u mě evidentně vyvíjí už delší dobu. :D

Důležitým prvkem k dokonalosti barevných špízů je marináda, sós, omáčka, "majda", nebo třeba jak říká můj dědeček: "máčalka". Prostě něco, čím to celé potřeme, aby z toho byla chuťová bomba! A recept na jedno takové něco dneska ke špízům taky dostanete, takže úspěch je už téměř zaručen (jen to nespálit!).






Ingredience

(6 středních špízů)
Máčalka:

Postup


TIP: Grilování je pro mě příležitost vyzkoušet občas nějaké rostlinné alternativy. U nás doma naposledy sklidil velké ovace právě kukuřízek od firmy Veto, který můžete sehnat v Tescu, Globusu, nebo v Brně třeba ve zdravé výživě Zdraví s chutí. Dělají ještě "čevabčiči", šampiňón řízek (žampionová placka) a "kuřečí stripsy". Vše je veganské a na letní grilovačku jako dělané.

















Vaše

I.❤


Komentáře